KELLA Szakmai Képzések Kft. | Felnőttképzési engedélyszám: E-001229/2015 | Adószám: 23712898-2-43

Targoncavezetői tanfolyam - gépkezelői jogosítvány megszerzése céljából

Cégünk Jászberényben és Szolnokon indít képzéseket, vállalati kihelyezett képzéseinket az ország számos megyéjében indítjuk.

Miután már nem indítunk OKJ-s képzéseket és csatlakozni sem lehet rá, megkezdtük az új típusú, csak gépkezelői jogosítvány megszerzését célzó képzések és vizsgák szervezését.

Az új típusú gépkezelői jogosítvány önállóan jogosít a bejegyzett gépcsoport kezelésére.

Az új rendszerrel kapcsolatos információkat hamarosan közzétesszük. További információért, kérjük, keressen minket elérhetőségeinken.

Ha szolnoki helyszínen érdekli a képzés, kattintson ide:  szolnoki tanfolyamok
Ha jászberényi helyszínen, akkor ide: jászberényi tanfolyamok

KÉPZÉS ADATAI

Képzés hivatalos megnevezése Közúti közlekedési szakemberek képzése
Aktuális információk a képzés indulásáról:
tanfolyamok Szolnokon
tanfolyamok Jászberényben
Megkezdés feltétele: betöltött 18. életév,  orvosi alkalmasság
Képzés ideje: 2 hónap, hétvégi alkalmak
Képzés és vizsga díja magánszemélyeknek: további információ a képzés helyszíne szerinti aloldalon (Szolnok vagy Jászberény)
Képzés és vizsga díja vállalatoknak: Létszámfüggő kedvezmény, kihelyezett képzés esetén egyedi ajánlat
Kedvezmények: kamatmentes részletfizetési lehetőség magánszemélyeknek
Modulok:Elméleti oktatás:
- általános munkavédelmi és elsősegélynyújtási ismeretek
- általános üzemeltetési és technológiai ismeretek
- szakirányú gépspecifikus ismeretek

Gyakorlati oktatási:
- gépkezelési gyakorlat
- munka- és balesetvédelmi ismeretek

Jogszabály alapján meghatározott végzettségek vagy gépkezelői jogosítvány esetén felmentés járhat bizonyos részek alól!
Kapcsolódó képzés/vizsga: gépkezelői jogosítvány megszerzését célzó képzés és vizsga
Érdeklődés a képzésről: 06205674575 vagy kella [kukac] kella.hu

Mi szükséges a targoncavezetői tanfolyam megkezdéséhez?

Jelentkezési lapot kell kitöltenie.

Egészségügyi alkalmasság igazolásához orvosi formanyomtatványt adunk, amelyet megfelelő orvossal kell kitöltetni (háziorvos nem elég). 

A jelentkezéskor, vagy az első képzési alkalommal kell befizetni a targoncavezetői tanfolyami díj első részletet. A képzési díj további részét maximum további két részletben is kifizetheti.

A teljes képzési díjra vonatkozó információért keresse kollégánkat. 

Mit tartalmaz a targoncavezetői tanfolyam képzési és vizsga díja?

Tantermi képzést, gyakorlati képzést és a gépkezelői jogosítvány vizsga díját, illetve gépkezelői jogosítvány kiállításának díját.

Targoncavezetői vizsgatételek kidolgozását tartalmazó tananyagot adunk a targoncavezetői tanfolyam során, amit a képzést és vizsgát követően nem kell visszaadni.

A targoncavezetői tanfolyamhoz saját targoncát és gyakorlási lehetőséget biztosítunk. A targoncavezetői képzési díj az általunk biztosított gépen való gyakorlást tartalmazza. 

Milyen gyakran és mennyi ideig kell jönnie a targoncavezetői képzésre?

A targoncavezetői elméleti és gyakorlati képzést hétvégén tartjuk. Heti egy alkalommal kell a képzésre eljönnie. A targoncavezető vizsgát szintén hétvégén tartjuk.

Felmentési lehetőségek

Ha a tanuló bármely gépcsoport tekintetében rendelkezik a gépkezelői vizsgát megelőző öt éven belül megszerzett gépkezelői jogosítvánnyal, mentesül az általános munkavédelmi és elsősegélynyújtási ismeretek és az általános üzemeltetési és technológiai ismeretek oktatási rész és az ahhoz kapcsolódó gépkezelői vizsga alól.

A tanuló mentesül a teljes elméleti oktatási rész és az ahhoz kapcsolódó elméleti gépkezelői vizsga alól, ha a gépcsoporthoz tartozó, az építőgépkezelő munkakörök képesítéshez kötéséről és az építőgépkezelők képzéséről szóló 6/1980. (I. 25.) ÉVM–KPM rendelet alapján megszerzett könnyű- vagy nehézgépkezelői vagy az Országos Képzési Jegyzékben foglalt építő- és anyagmozgató szakképesítéssel rendelkezik.

A külföldön megszerzett gépkezelői jogosítvány esetén a közlekedési hatóság az egyes gépek tekintetében a munkavégzés célja és módja, valamint a gép szerkezeti kialakításának meghatározó jellemzőivel megfeleltethető képesítése figyelembevételével határozatban határozza meg, hogy az előírt kötelezettségek közül melyek teljesítését követően adható ki gépkezelői jogosítvány.

Mit kell tudni a targoncavezetői jogosultsághoz szükséges szabályokról?

A közúti közlekedésről szóló 1998. évi I. törvény 19. § (5) bekezdése alapján közúti áruszállításhoz kapcsolódó árumozgatásra alkalmas gépeket, a járműre szerelt továbbá a közutak építéséhez, fenntartásához használt, önjáró vagy vontatott emelő-, rakodó- és útépítő gépet csak a külön jogszabályban meghatározott képesítéssel rendelkező, 18. életévét betöltött, emelő-, rakodó- és útépítő gép kezelésére egészségügyi szempontból alkalmas személy kezelheti.

A megszerezhető gépkezelői jogosítványokat és a képzés és vizsga szabályait a közúti közlekedési ágazatban használt gépek kezelőinek képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 54/2021. (XI.5.) ITM rendelet határozza meg.

Továbbá - mivel a targonca is tulajdonképpen egy emelőgép - az emelőgépekre az Emelőgép Biztonsági Szabályzat is érvényes, amely alapján gépkezelői jogosítvány szükséges. 

Targoncák esetében ötféle gépcsoportra lehet bejegyzést kapni:

- vezetőüléses targonca
- vezetőállásos targonca
- gyalogkíséretű targonca
- vontató targoncák
- autonóm komissiózó targonca

targoncák

VAGYIS ahhoz, hogy targoncát vezethessen/kezelhessen, már csak egy "papír" szükséges: egy gépkezelői jogosítvány, amiben szerepel az a gépcsoport megnevezés, amibe tartozó targoncát későbbiekben kezelni fog.

Oktatóinkról, az elméleti és gyakorlati képzésről 

Oktatóink:

Mivel cégünk több éve foglalkozik gépkezelő oktatással (targoncavezetői tanfolyam, emelőgépkezelő tanfolyam stb.), néhány éve pedig fő profilként foglalkozik targoncavezetői, emelőgépkezelői képzések szervezésével, legtöbb oktatónk már ezernél több résztvevő elméleti és gyakorlati oktatásában vett részt.

Gyakorlati képzés:

Jászberényben és Szolnokon saját eszközökkel szervezzük a targoncavezetői képzést, mind a három gépcsoportba tartozó, megfelelő műszaki állapotú, karbantartott targoncák állnak rendelkezésre.

Felelősségérzettel szervezzük a gyakorlati oktatásokat, ami azt jelenti, hogy a követelmények teljesítéséhez megfelelő időt biztosítunk a gyakorláshoz: saját érdekünknek is tekintjük, hogy a vizsgázó a vizsgabiztos előtt megfelelően vizsgázzon.

Jegyzet: 

Nyomtatott oktatási anyagunkat a résztvevőnek átadjuk. A targoncavezetői tanfolyamhoz kiadott jegyzet tételszerűen kidolgozott, képekkel, tartalmazza a targoncavezető szóbeli vizsgán előforduló kérdéseket és az azokra adott válaszokat.

Nem elégszünk meg a jegyzetben néhány mondatos válasszal, azokban jellemzően részletesebb kifejtést talál, de nem túlzott mértékben. Otthoni tanulásra is alkalmas.

*az engedélyezett képzések programjai ügyfélszolgálatunkon személyesen megtekinthetőek. A képzésekhez előzetes tudásszint felmérése vehető igénybe.

Targoncák jogszabály szerinti gépcsoportba sorolása

33 Targoncák                   

3312      Gyalogkíséretű targoncák           

3313      Vezetőállásos targoncák             

3324      Vezetőüléses targoncák

3327      Vontató targoncák         

3336      Autonóm komissiózó targoncák